fbpx
user_mobilelogo

Voorlopig programma Dansreis 2019

Let op, dit programma is provisioneel en kan nog wijzigen! Eventuele tijdstippen zijn indicaties. Wij kunnen het programma ook gedurende de reis nog aanpassen, om het zodoende af te stemmen op het aanbod ter plekke.

 

Dag 1: Maandag 26 augustus

Middag:
14:35 uur. Aankomst en transfer naar casa particulair (het verblijf). Inchecken en tijd voor opfrissen.

Avond:
19:00 uur. Welkom en briefing (locatie hoor je bij transfer). De rest van de avond is vrij te besteden. Je kunt een hapje gaan eten en als je moe bent van de reis kun je even tot rust komen.

 

Dag 2: Dinsdag 27 augustus

Ochtend:
Je ontbijt in je casa. De ochtend is vrij te besteden. Wie wil kan met ons mee om geld te wisselen. We regelen een kortere wachttijd om 12 uur.

Middag:
Vandaag gaan we beginnen met de danslessen. De lestijden hoor je bij de briefing. Dit hangt o.a. af van beschikbaarheid van de locatie. We maken kennis met de docenten. Iedereen krijgt een eigen Cubaanse danspartner.

Avond:
We gaan in de avond een hapje eten. Iedereen is welkom om met ons mee te gaan. Wandeltour door Havana Vieja, het oude gedeelte van de stad Havana ('Vieja' betekent 'oud'). Leer de prachtige stad te voet kennen. Als er ergens live muziek is, stoppen we om te luisteren en te dansen.

Dag 3: Woensdag 28 augustus

Ochtend:
Al vroeg vertrekken we met de bus naar Matanzas. Vraag een ontbijtpakketje in je casa.

Middag:

Tijdens deze excursie bregen we een bezoek aan een Krokodillenboerderij waar je op foto kan met kleine krokodillen. Ook bezoeken we met een boot het indianendorp van Guama met een reconstructie van hoe de inheemse bevolking vroeger heeft geleefd. Hier kun je meestal ook krokodillenvlees eten. Daarna gaan we verder naar een andere locatie om te zwemmen in zee, all inclusive met middageten.

Meenemen: anti-muggenspray, thermosfles (bij het zwemmen mag je onbeperkt drankjes halen, dus laat je thermosfles vullen, zwemspullen, zonnebrandcreme, zwemschoenen (watershoes) als je die hebt. (heb is een rotsstrand)

Optioneel (niet inclusief): Entree krokodellinboerderij, eten krokodrillenvlees.

Avond:
De avond is vrij te besteden. Wij gaan in de avond regelmatig uit eten, dansen, concerten bezoeken (bijvoorbeeld in de Casa de la Musica). Dit is afhankelijk van wat er op het moment van onze dansreis te doen is. Iedereen is welkom om met ons mee te gaan.

 

Dag 4: Donderdag 29 augustus

Ochtend:
Rustig tijd voor ontbijt en een vrije ochtend. Je kunt de stad verkennen, rondrit maken met een oude wagen (vraag een gids die je kunt verstaan als je geen Spaans spreekt), rondlopen, live muziek opzoeken o.i.d.

Middag:
Danslessen.

Avond:
Kunnen we ergens gaan dansen met alle dansleraren? (twee bekende plekken zijn Jardines de 1830 en Florida). Of zonder dansleraren maar met de groep? Wij betalen de entree, ook voor de dansleraren. Wij trakteren op het eerste drankje.

 

Dag 5: Vrijdag 30 augustus

Ochtend:
Rustig tijd voor ontbijt en vrij te besteden.

Middag:
Danslessen.

Avond:
De avond is vrij te besteden. De Buena Vista Social Club bezoeken is een optie.

 

Dag 6: Zaterdag 31 augustus

Ochtend:
Vroeg vertrekken naar Pinar del Rio, tabakfabriek, rumfabriek, sigarenboer, Vinales (deze locatie is een optie).

Middag:
Excursie.

Avond:
De avond is vrij te besteden. Wij gaan in de avond regelmatig uit eten, dansen, concerten bezoeken (Casa de la Musica). Dit is afhankelijk wat er op het moment van onze dansreis te doen is. Iedereen is welkom om met ons mee te gaan.

 

Dag 7: Zondag 1 september

Ochtend:
Rustig tijd voor ontbijt en vrij te besteden.

Middag:
12:00u: Rond het middaguur lopen we via de Malecón naar Callejón de Hamel (de steeg van Hamel). De Callejón de Hamel is van top tot teen voorzien van schilderingen en moderne kunst. Op straat worden energieke dansshows gegeven begeleid door live muziek, voornamelijk Rumba en Afro-Cubaans. Na een korte rondleiding zijn jullie verder vrij om te doen wat jullie willen.

Avond:
Vertrek naar Jardines de1830 (”Mil ochocientos treinta” of kortweg “Mil ocho”) Jardines de 1830 is een prachtige buitenlocatie gelegen aan de Malecón aan zee in de wijk Vedado. Hier kunnen we lekker dansen en genieten van live muziek en dansdemostraties. Wij betalen de entree, ook voor de dansleraren. Ook trakteren wij op het eerste drankje.

 

Dag 8: Maandag 2 september

Ochtend:
Rustig tijd voor ontbijt en vrij te besteden. Wie wil kan met ons mee naar een sigarenverkoper.

Middag:
Danslessen.

Avond:
De avond is vrij te besteden.

 

Dag 9: Dinsdag 3 september

Ochtend:
Na het ontbijt vertrekken we naar strand/zwembad.

Middag:
Danslessen op strand "Salsa Libre" zonder dansleraren.

Avond:
Er is eten en drinken te koop. Om 21 uur wordt de taxi terug betaald. De avond is vrij te besteden.

 

Dag 10: Woensdag 4 september

Ochtend:
Rustig tijd voor ontbijt en vrij te besteden.

Middag:
Laatste keer danslessen.

Avond:

Optioneel (niet inclusief): Afscheidsdiner om 18.00 uur.

‘s Avonds(19.00 uur / 20.00 uur) gaan we naar Castillo del Morro, een fort dat behoort tot het oude verdedigingswerk van Havana. Hier zijn vele marktkraampjes om souvenirs te kopen en er zijn enkele kleine museums.Om 21.00 uur is het tijd voor het Cañonazo. Met veel cerimonieel vertoon wordt er een kanonschot gelost, vroeger het signaal dat de stadsmuren zouden sluiten.

 

Dag 11: donderdag 5 september

Ochtend:
Ontbijten en klaarmaken voor vertrek.

Middag:
13:00 uur: vertrek naar het vliegveld. Wij regelen de transfer. 16:35 uur: vertrekt de  vlucht.

 

Dag 12: Vrijdag 6 september

Ochtend:
8:00 uur: aankomst op Schiphol